augustus 1, 2018 Geen categorie Geen reacties

Stichting Wielerpromotie Venray start een experiment met Venray als proeftuin voor de ‘meest duurzame wielerfinishplaats ter wereld’. De proef begint dinsdag 14 augustus 2018, als Venray gastheer is van de individuele tijdrit in de BinckBank Tour. In 2019, als de Noord-Limburgse gemeente wederom finishplaats is in de BinckBank Tour, worden de resultaten gepresenteerd. Venray wil dan de meest duurzame wielerfinishplaats ter wereld zijn.

 Met Team Earth kent de internationale wielerwereld al ‘de meest duurzame wielerploeg ter wereld’. Daar komt nu een gemeente bij die de meest duurzame wielerfinishplaats wil zijn. Stichting Wielerpromotie Venray gaat verkennen op welke wijze een stad duurzaamheid kan koppelen aan een groot wielerevenement. Hoe kunnen nieuwe vormen van energie en de nieuwste technologieën en producten om het milieu zo weinig mogelijk te belasten, worden geïntegreerd in een finishplaats. Maar ook aspecten als voedseltransitie en circulaire economie in relatie tot een wielerkoers worden onderzocht. De stichting zoekt daarin nadrukkelijk de verbinding met partners, bewoners en publiek. De proeftuin moet nieuwe informatie en inzichten opleveren, maar ook een inspiratiebron zijn voor andere steden die een wielerkoers hosten.

Het experiment start dinsdag 14 augustus, als Stichting Wielerpromotie Venray en de gemeente Venray samen het netwerkevent ‘Een gezonde toekomst voor Venray’ organiseren. De stichting gaat tijdens de BinckBank Tour in gesprek met bedrijven en organisaties die duurzaamheid en een schonere wereld ook belangrijk vinden en samen willen optrekken om in 2019 de meest duurzame wielerfinishplaats ter wereld in te richten. De proeftuin wordt zo een inspirerend netwerk en podium voor nieuwe ideeën en oplossingen. De gemeente Venray heeft duurzaamheid als één van haar belangrijkste beleidsthema’s benoemd.

 

Geschreven door Wielerpromotie Venray