augustus 14, 2018 Geen categorie Geen reacties

Stefan Küng heeft dinsdagmiddag in en rond Venray de individuele tijdrit van de BinckBank gewonnen.

De Zwitser van BMC nam hiermee tevens de leiderstrui over van de Nederlandse neoprof Fabio Jakobsen, die maandag in het natte Bolsward in de eerste etappe toppers als Marcel Kittel en Caleb Ewan versloeg in de massasprint. Küng won vorig jaar ook de individuele tijdrit en greep ook toen de macht in de BinckBank Tour. Toen regende het pijpenstelen, dinsdag werd de tijdrit onder droge maar bewolkte weersomstandigheden en onder grote belangstelling van het publiek verreden.

Zeker bij de finish aan de Raadhuisstraat en bij de start op het Schouwburgplein hadden zich honderden wielerfans verzameld. Het Zwitserse talent klokte dinsdag na 12,7 kilometer een tijd van 14:11, en was daarmee liefst veertien en vijftien seconden sneller dan Europees kampioen Victor Campenaerts en Søren Kragh Andersen.

De route was vlak en kende veel lange, rechte stukken. Na de start in het centrum volgden drie haakse bochten, waarna Venray in westelijke richting verlaten werd. Via een grote ronde door onder meer het dorp Merselo aan de rand van de Peel, keerden de renners vanaf Weverslo weer terug naar het centrum van Venray, dat voor één dag was omgetoverd tot een groot wielerdorp. De Binkbank Tour, een etappewedstrijd oor Nederland en België, eindigt zondag in het Belgische Geraardsbergen.

Bron: Peel en Maas, foto’s Rikus ten Brücke.

 

 

Geschreven door Wielerpromotie Venray