juli 30, 2019 Nieuws Geen reacties

De BinkBank Tour komt op vrijdag 16 augustus naar Venray. De grootste wielerronde van Nederland levert een flinke logistieke onderneming op. Ook voor omwonenden veranderen er die dag de nodige zaken.

 De organisatie begint om 06.00 uur met het opbouwen van het finishgebied op de Stationsweg ter hoogte van de ingang van het Vincent van Gogh Instituut. Tussen 13.00 en 14.30 uur vindt de ploegentijdrit voor amateurs plaats op het lokale parcours en is de aankomst van de bussen van de wielerploegen.

De profwielrenners rijden rond 15.00 uur Venray binnen en vervolgens de lokale ronde 3,5 keer rijden. Het parcours is tussen 15.00 en 17.00 uur volledig afgesloten. De finish wordt verwacht rond 16.45 uur en aansluitend is de prijsuitreiking bij de finish. Vanaf 17.00 uur zijn alle wegen, met uitzondering van de finishlocatie op de Stationsweg, weer vrij. Het finishgebied wordt rond 21.00 uur weer vrijgegeven.

Zowel de A73 als de N270 is de gehele dag beschikbaar. Hierdoor is Venray via diverse wegen bereikbaar. De bussen van alle wielerploegen worden geplaatst tussen de rotondes Noordsingel-Oostsingel en Oostsingel-Stationsweg en een deel op het deel Stationsweg voorbij de rotonde met Oostsingel richting de Raadhuisstraat (tot aan Bongerdstraat). Deze wegen zijn vanaf 13.00 uur afgesloten voor verkeer.

Ook zijn die dag enkele bushaltes rondom het parcours van Venray niet in gebruik en wordt de dienstregeling door Arriva aangepast. De volledige dienstregeling voor vrijdag 16 augustus is te vinden op www.arriva.nl.

Foto: archieffoto Binckbank Tour in Venray.

 

Geschreven door Wielerpromotie Venray