De BinckBank Tour, de enige meerdaagse World Tour-wielerwedstrijd van Nederland en België, komt op vrijdag 16 augustus weer naar Venray. Op die dag staat de vijfde etappe gepland die tijdens deze editie tevens de langste etappe is met zo’n 185 kilometer. De etappe gaat van start in Riemst (B) en zal na drie lokale omlopen in de gemeente Venray finishen op de stationsweg in Venray. Stichting Wielerpromotie Venray is voor dit wielerspektakel op zoek naar een groot aantal vrijwilligers.

“Tijdens de afgelopen edities hebben we telkens meer dan vrijwilligers gehad die er samen met ons voor hebben gezorgd dat we een prachtige etappe konden neerzetten in de gemeente Venray. Veel vrijwilligers vanuit allerlei verenigingen en ook op individuele basis hielpen mee. Dat was vroeg in de ochtend bij de opbouw van het parcours, tijdens de koers als verkeersregelaar of hekbewaker op de lokale omloop – dit jaar uitgezet in Leunen, Castenray, Oirlo, Oostrum en Venray – en na afloop bij het weer afbreken en opruimen van het parcours. Het mooie daarbij is dat de vrijwilligers naast een prachtige ervaring daar een vergoeding voor kregen, en dat is dit jaar ook weer het geval”, legt Maurice Ambaum, voorzitter van Stichting Wielerpromotie Venray, uit. ”Dit jaar hebben we een etappe in lijn met een drietal lokale omlopen in de gemeente Venray. Voorafgaand daaraan, aan het begin van de middag, vindt de ploegentijdrit voor wielerliefhebbers plaats. Die rijden hetzelfde parcours als de profs. Dit betekent dat we op 16 augustus in de middag weer heel veel vrijwilligers nodig hebben voor allerhande werkzaamheden, van gastvrouw tot verkeersregelaar.”

Opleiding en vergoeding

Verenigingen die vrijwilligers willen en kunnen leveren, maar ook individuele vrijwilligers zijn van harte welkom. Zij kunnen zich aanmelden via vrijwilligers@binckbanktourvenray.nl.

Alle mensen die zich aanmelden – individueel of in clubverband – ontvangen 5 euro per persoon per uur (voor de clubkas). Ook via Facebook @BinckBankTourVenray en de website www.binckbanktourvenray.nl is aanmelden mogelijk. Er wordt gezocht naar mensen die graag willen bijdragen door hun inzet als gastvrouw, hekbewaker, heftruckchauffeur en/of bijvoorbeeld verkeersregelaar. Daarnaast zijn mensen met een technische achtergrond van harte welkom ter algemene ondersteuning en in geval er ergens technische defecten ontstaan.

Kijk voor meer informatie, ook over de sponsormogelijkheden, op de website www.binckbanktourvenray.nl.

Geschreven door Wielerpromotie Venray